måndag 11 juli 2011

Semester...boken och hammocken väntar!

                             
Semestern, nu har den börjat...
På sommaren älskar jag att läsa böcker, brukar beställa massor innan semestern börjar. Det finns inget bättre än att försvinna till en annan värld, glömma allt som har med vardagen och göra.
Det senaste paket med böcker fick jag hem för några dagar sen, så nu har jag en hög med nya och gamla böcker som jag skall läsa i sommar...

                     
Shantaram (på finska)
                             

Shantaram är Gregory David Roberts egen berättelse från de händelserika och omtumlande åren som förrymd fånge i Bombays undre värld. I ett av stadens slumområden öppnar han en sjukvårdsmottagning för de fattiga och nödställda. Han arbetar för maffian som pengatvättare och förfalskare av pass och han följer med maffialedaren Abdel Khader Khan till Afghanistan för att förse mujaheddin med vapen i kampen mot ryssarna. Han kastas i indiskt fängelse och får utstå tortyr och svält. I den grönögda mystiska Karla möter han kärleken.

Varför blir vi feta? Och vad skall vi göra åt det
 
 

I dagens överflödssamhälle blir många människor överviktiga, och även ohälsosamt feta. Men man kan också ställa sig frågan varför inte alla människor blir överviktiga eller feta. Hur kommer det sig att vissa människor till synes utan svårigheter lyckas undvika att lägga på sig kilon? Det beror på en rad faktorer inte minst genetiska, men det handlar också om vilka slags kalorier de får i sig. Det viktigaste är att minska på kolhydratintaget, undvika lightprodukter och att äta tillräckligt med fett (och protein).

Mitt liv med Saddam (på finska) 

 

Parisoula Lampsos träffar Saddam Hussein när hon just fyllt sexton år. Hon är enda dottern till en grekisk affärsman och dessutom påtagligt vacker. Saddam ska snart fylla trettio och är påläggskalv inom det allt mäktigare Baathpartiet. De förälskar sig och därmed är hennes öde beseglat.                             
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar