onsdag 9 mars 2011

vasaloppet, min resa...

Laddad med handduk och två vattenflaskor valde jag en bra position.
Fyra ledare, denna gång ville jag vara motionär. Har varit ledare senaste tre åren och nu ville jag bara köra på, testa hur länge det räcker med att köra på fettdrift…

Ledarna turades om att köra sina spinningpass, ca 45 min långa. Och vi motionärer satte framför en storbildskärm och tittade på alla duktiga Vasaloppsåkare.
Första timmen gick riktigt lätt. Jag hade pulsklockan på mig så jag började med att få upp pulsen successivt! Benen kändes riktig pigga och huvudet var med!

Så fortsatte vi trampa. Svetten lackade och tröjor byttes!!!
Andra timmen gick även den ganska behagligt och fort. Jag var koncentrerad och pigg. Efter två timmar frukt, russin, saltgurka och blåbärssoppa när timmen var över!
Jag då, jag tog en näve nötter. Att kliva av cykeln en stund och gå på toaletten behövdes…det går ju åt en del vatten under resan.

Timme tre, tröttheten började komma…men då kom det fram lite kaffe! Kaffe med vispgrädde och då var jag på banan igen.
Och nu började vi ana slutet, och då får man lite extra krafter…och plötsligt kommer åkarna till Mora och till upploppet!
Vilken underbar känsla att efter ca 4 timmar få kliva av cykeln och sträcka ut ryggen, ta av skorna och skaka av de trötta benen! Rumpan min hade klarat sig utan några bekymmer, riktiga vadderade byxor är ett måste när det gäller flera timmars sittning på cykelsadeln.
Efteråt, när vi flyttat ut alla cyklarna utanför gympasalen, fick vi njuta av den underbara känslan i kroppen som man bara kan få efter en sådan utmaning. 
Kanonbra jobbat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar